Istorija Acure Brenda

Izgleda da Japanci imaju sve osobine potomaka inženjering-pasionirane mitske feniks ptice. Nakon što se izdigao iz pepela nakon Hirošima i Nagasaki bombardovanja Drugog svetskog rata, stanovnici ostrva su uskočili u potpunu unutrašnju i spoljašnju rekonstrukciju koja će ih kasnije katapultirati u na vrh sila na međunarodnom auto-tržištu. Godina 1986. je bila ta kada su Japanski inženjeri pustili novoformiranu Acura diviziju četvorotočkaša protiv vojno oslabljene zapadne tehnlogije.

Brzo nakon što je napad pokrenut, rani modeli Acure su preuzeli ogromno američko tržište akcija na putu ka pobedi. Varnica je pogodila masovnu tehnlolško-religijsku konverziju među kupcima automobila koji su se brzo okrenuli istočnim alternativama – koji su tačno pogodili nišu koju Američki proizvođači nisu mogli da podmire – luksuzno tržište.

Acura je rođena kao bogato dete čiji je otac bio Honda brend i uskoro postaje pokretačka snaga koja će promeniti percepciju kupaca Azijskog motorizovanog zanatstva. Acura isporučuje paket u Ameriku, nakon što je Honda provela 10 godina istraživajući, sastoji se od samo dva modela: Legend i Integra. Ovaj par je ima toliko uspeha preko okeana da je primorao Azijske konkurentske brendove da preseli svoje trupe u Ameriku. Tako je Toyota bila neprijateljski talas noviteta i poboljšanja sa njhovom novokreiranom luksuznom Lexus brigadom i Nissan se pridružio sa svojim novim sjajnim odojčad-brednom, Infiniti.

Iako je Acura uspela da integriše legendu boljih Azijskih automobila u svesti Američkih kupaca kroz V6 pogon Legend limuzine, i uglađenom, oštrom Integrom, tek je trebalo da pokažu svu svoju snagu. Čim su došle 90te, četri godine nakon što je brend lansiran na Američku teritoriju, doživeli su udarac konkurenta luksuznih sportskih automobila – NSX. NSX je brzo postao jeftinija i zabavna alternativa evropskim konkuretnima, kao onim koje pružaju nemački i italijanski proizvođači kao što su BMW i Ferrari.

Ne samo da je NSX bio napad na slabu tačku, već je dobio i priznanje za prvi potpun izrađen automobil od aluminijuma. Uprkos ranom uspehu Acura je ušla u crne 90te godine kao rezultat lošeg izbora dizajna i neuspeha podmlađivanja postojeće linije modela. Do 1996. godine imena Legend i Integra su totalno pala. Sledeće poboljšanje brenda i kvazi-suptilno falsifikovanje Lexus dizajna utopio je Acuru i privremenu plitkost, uprkos nadogradnji snage motora.

Efekat rasklapanja neće dugo trajati jer je početak 21veka doneo Acuri novi početak sa uvođenjen nekoliko redizajniranih modela kao što je 1999 Acura 3.2 TL. projktovanog kao izazivač protiv konkurenata kao što su LEXUS ES, Infiniti l30 i BMW 3-series. Iako nije uspeo da dominira protiv svojih konkurenata, 3.2 je zaradio slavu zbog atraktivnost kod potrošača koja je bila rezultat balansa između luksuza, sportskog duha i konkurentske cene.

U nekoliko narednih godina, Acura je ušla na SUV teritoriju sa MDX-om, i nastavila da održava rast svojih mašina sa novim dostignućima i bržim novim jedinicama na izlazu iz fabrike.

 

 

Nazad na Acurine modele.