Istorija Alfa Romeo Brenda

Ovako izgleda istorija Alfa Romeo Brenda:
Romeo nije samo šekspirovski lik već predstavlja i deo italijanskog mehaničkog božanstva, posvećenom izgradnji automobila po Bozjim standardima za smrtne vozače. Bila je Alfa bez Omega do početka proizvodnje automobila davne 1910 i aktivnost nikada nije bila ugrožena zaustavljanjem. Alfa Romeo grb izgleda kao da nosi tragove rane verske umešanosti, crveni krst na beloj pozadini podseća na krstaške ratove, sa zmajem zmijske koja liči na đavolje stvorenje ubijeno od Svetog Đorđa, ali to je zapravo dizajnirala ljudska glava sa samo jednim ciljem na umu: odanost i performansi.

Iako firma se široko smatra 100% italijanska, njeni počeci dokazuju drugačije. Kompanija je prvobitno osnovana kao Societa Italiana Darrack Anonima od strane preduzetnika francuske automobilska industrije, Alekandre Darrack, uz pomoć italijanskih investitora u 1906. Jedan od visokih valjača, aristokrata poznata po imenu Ugo Stella, kasnije je postao predsednik novoformiranog pravnog lica sa sedštem u Milanu, koje je imalo teško vreme prodaje automobila do 1909.

Ugo je onda preuzeo odlučujući korak osnivanjem nove motorne kompanije u saradnji sa drugim investitorima i Darrack-om. ALFA, skraćenica za Anonima Lombarda Fabbrica Automobil prevedena je na Lombard Fabrike automobile, Javno Preduzeće. Rane Alfe su nesumnjivo neki fini komadi mašina koje su i pomogle kompaniji u uspehu u proizvodnji automobila koji je došao na italijansko tržište i koji će kasnije postati kamen auto-inženjeringa i dizajna. U 1915, Napolitanac Nikola Romeo – matematički nastavnik – preuzeo rukovodstvo kompanije tokom Prvog svetskog rata i doneo značajne promene u montažnim linijama fabrike, kako bi bio u skladu sa velikom potražnjom vojne opreme u to vreme.

Alfa Romeo je takođe bio uključena u trkama, pošto je osvojio takmičenja još od nastajanja njigovog prvog modela 24 HP 1910 – čime je ušao u konkurenciju čuvenom sicilijanskom Targa Florio. Ubrzo nakon njegovog fulminitarnog početka, mnogi pobede će doći na jednako brojne trke na stazama širom Evrope. Ogroman uspeh Alfa Romeo modele tokom predstojećih 5 decenija – čija slika je imala velike koristi od svojih impresivnih nastupa u trkama motora – nije dovela do ekonomskog rasta za italijansku kompanije. Shodno tome, Alfa Romeo je kupljena od strane Finmeccanica SpA – a industrijsku grupu pod kontrolom države – oko 50 godina kasnije, da bi se izbegla bankrot.

Međutim, država nije idržati predugo i na kraju je odustala (opet) zbog svojih finansijskih poteškoća. Pre nego što postane lutalica i dezorijentisan, Fiat je usvojen kao jedan od podružnica ove grupe. Alfa se kotrljala sa Fiatom od 1986.

Ovo je  jedna od retkih evropskih maraka koje trenutno nisu dostupne u SAD, pošto je zaustavila sav izvoz na tržište Severne Amerike 1995. Međutim, ona možda planira povratak u SAD zbog kroz obostrano korisnog partnerstva sa luksuz proizvođačem Maserati.


Nazad na Alfa Romeo modele.