Istorija Audi Brenda

Gelovi za kupanje i preparati za lepotu generalno imaju način da se dopadnu kupcima kroz senzualnost u vezi imena i prezentacije njihove ponuda. Mirisne balzami koji miluju čula i noćna krema sa umirujućom mekoćom su u osnovi najčešće korišćeni pristupi prenošenja lepote i lak pristup potrošačima i njihovoj duboko ukorenjenoj senzualnosti, osim ako je lepota skovana od čelika i hiljade precizno projektovanih delova.

Automobili nesumnjivo spadaju u ovu drugu kategoriju, a koji je bolji način od udara bar na jedan od preostala tri čula, ako ne građenje slike moćnog urlika motora ili lojalnog cilindricnog predatora ispod haube nekog Audi automobila? Audi se prevodi kao ‘ slušati ‘ iz latinskog i pored izražavanja jednoglasno prihvaćene strasti vozača, kao i slušanje motora kao da nije nikada ranije čuo disertacija na mehanici pomešan sa bučnim „deux ex machina“ komentara i demonstracija, koje obeležava rođenje Audi-ja po nestanku Horch-a, prethodnoh naziv firme koje se može pratiti unazad do 1899.

Njen osnivač, August Horch bio je isteran iz svog preduzeća 1909. zbog povrede zaštitnog znaka,  8 godina nakon prvi automobil izašao sa kapija fabrike u Cvikau, u Nemačkoj . Pošto su izašli, Horch je osnovao svoju kompaniju pod istim imenom, što je dovelo do fer podele nevolja  i koji je doveo do kraja čim Horch pozvao na sastanak u stanu Franc Fikentscher da razgovaraju i došao na novo ime za kompaniju. Franz sin koji je studirao latinski u to vreme bio pravi tvorac imena koje kasnije postaje sinonim za luksuz i kvalitet . Kako ‘ Horch ‘ znači „slušati“ u starom nemačkom, dečak je jednostavno uključio u ime latinsku korespondencij , ‘ audi ‘ , što je izazvalo oduševljenje u „publici“ (audience) pa je ime brzo usvojeno.

Audijev početak na nemačkom tržištu je bio osvetljen pojavom 2,6 litarskog motora koji napaja vozila, praćeno nizom moćnijih, kao što su 4,7 L i gasnog od 5,7 L. Pošto je uspeo da vidi da njegovoj kompaniji rastu krila, Horch je napušta u 1920 , četiri godine pre nego Audijevev prvo 6 cilindrični model sagrađen. 1928., Audi je kupio Jorgen Rasmusen, vlasnik kompanije rivala DKV .

Nekoliko godina kasnije spajanje Audi , DKV , Horch i Vanderer se desilo i na taj način, Auto Union je formiran 1932 . Tada je bilo vreme za novi bedž i četiri međusobno prstenovi su rođeni kao znak jedinstva i identiteta novoformiranog auto-konglomerata .Tehnološki napredak je postala glavni prioritet koji je dobio oblik tokom Drugog svetskog rata, kada je oklopno vozilo proizvedeno za nemačku vojsku.

Međutim, napredak će uskoro biti ozbiljno usporen, pa čak i zaustavljen za vreme teškog bombardovanja . Štaviše, kada su sukobi došli do kraja, Cvikau je uhvaćen u sovjetske okupacione zone koje će postati Nemačka Demokratska Republika u 1949. Ne samo da je delatnost kompanije je bila u opasnosti, nego se i auto-unija raspala i Unija je morala da se restartuje na novih osnovam, u Ingolštatu, Bavarska.

Iako sporo u početku, fabrika novoformirana u Ingolštat-u će privući mnoge bivše radnike i izgradnja dvotaktnog motorima će biti nastavljena na način sličan onom od Cvikau . Do 1958, Daimler – Benz je već stekao neverovatnih 87 %  Auto Union-a, ali njegova investicija brzo postao vlasništvo Volksvagena, kompanije koja je kupila fabriku i i brendove u 1964 .

Ubrzo posle promene vlasništva, dvotaktni motori će biti eliminisan u korist više popularne i željenijih od strane kupaca, četvorotaktnih. DKW, vodeći brend Unije u to vreme nije uspeo kao brend uprkos učinjenim promenama i Volksvagen odlučuje da vaskrsne Audi. Bivši DKW model je preimenovan kao Audi ije bio odskočna daska za marke kasnijih modela kao što su 60, 75 i 80.

Posle drugog spajanja, auto-proizvođačem NSU, sa sedištem u Štutgart-u. 1970 , Audi je ustanovljen kao pouzdan rastući brend koji će kasnije probiti nemačke granice i proširi se na nova tržišta, uključujući i Severnu Ameriku, gde je naišao na poteškoće nakon objavljivanja pristrasnog izveštaja koji predstavlja automobile kao izvor „nenamernog ubrzanja“. Ovo je uzrokovano bliskim plasman kočione pedale i ubrzanja, jedno pored drugog. Ubrzo nakon objave izveštaja, na nagli pad prodaje koji je registrovan, uzvrati je, samo godina kasnije, sa izdavanjem A4 modela 1996 .

Osim pridruživanja redu uspešnih auto-proizvođača, Audi je takođe dobio priznanje na trkačkim stazama od nekoliko svetskih holdinga, uključujući i Top Speed Endurance. Audi trenutno uživa privilegovan položaj i veliki udeo na tržištu.

 

 

Nazad na Audi modele.