Istorija Daihatsu Brenda

U martu 1907., profesori Yoshinki i Turumi iz Osaka Univerziteta su osnovali Hatsudoki Seizo Ltd, kompaniju za proizvodnju motora sa unutrašnjim sagorevanjem, firmu koja otpočinje proizvodni vek industrijskih motora na japanskom domaćem tržištu.

Prvobitno su motori bili snabdevani prirodnim gasom i korišćeni u morskoj, rudarstvoj i industriji za proizvodnju struje. Sa pojavom automobila, Hatsudoki su videli priliku da prošire svoje poslovanje kroz proizvodnju motornih vozila, a do 1919. su završili izradu dva prototipa kamiona. Ta dva prototipa i izuzetan rad svakog kamiona tokom testiranja, je to što je navelo Hatsudoki da koncentriše svoje buduće napore na motorna vozila.

Do 1930. Hatsudoki je lansirao svoje prvo vozilo, 500cc model HA, prvi automobil domaće proizvodnje u Japanu . HA je po današnjim standardima bio više motocikl nego motorno vozilo, s tim da njegova tri točka pokreće motor 500cc.

Tokom narednih osam godina još četiri modela su puštena na tržište, uključujući prvi japanski kompaktni automobil četvorotočkaš. To je bio 600kg težak, sa vazdušnim hlađenjem, 730cc, dvostruk cilindar prototip, koji će usmeriti budućnost kompanije i označiti početak mini automobila.

Potražnja za novim proizvodima Hatsudoki koja je rasla velikom brzinom omogućava kompaniji da proširi svoje poslovanje kroz izgradnju novog proizvodnog pogona u Ikeda 1938. Te godine Hatsudoki proizvodi drugi prototip automobila, 4VD sportski automobil sa otvorenim krovom, koji je pogonjen 1,2 litarskim motorom i tri brzine prenosa koji je omogućio da dostigne brzinu od 70 kph.

1951. rasteća kompanija Hatsudoki je doživela transformaciju i Daihatsu Kogio Co Doo (što znači Oseka Generator Proizvođač) je stvoren. Kompanija je postala sinonim za izvrsnosti malih automobila i nastavili da trguju pod ovim imenom sve do 1974., kada je postalo Daihatsu Motor Compani Ltd.

Prodaja Daihatsu automobila trotočkaša je bila izuzetna do 1957., kada kompanija krenuće da  izvoznim programom širi prodaju.

Do 1970. Daihatsu postaje prvi japanski proizvođač automobila za izvoz vozila u Veliku Britaniju, i u narednih deset godina, kompanija je izvozi u zemlje širom sveta, uključujući Italiju i Kinu.

Mini auto koncept je bio izuzetno dobro primljen od strane Evropljana i prodaja automobila, kao što su Charade, je porasla. Godine 1985., italijanski Alfa Romeo prepoznali potencijal Charade i počinje proizvodnju za italijansko tržište u svojim Južnoafričkim fabrikama.

Danas, posle skoro sto godina, Daihatsu je priznat kao najstarijeg proizvođača vozila u Japanu, specijalista za male automobile i Japanski veliki proizvođač malih automobila. Kompanija nastavlja da proizvodi automobile za preko sto zemalja širom sveta.

 

Nazad na Daihatsu modele.