Istorija Daimler Brenda

Nasuprot popularnom verovanju, Daimler Automobil Kompanija nije deo Mercedes Benz. To mišljenj postoji  zbog činjenice da je u 1896., kada je formirano Daimler kompanija u Velikoj Britaniji , bila je posrednik Gottlieb Daimler-a. Kada kompanija otkupila patentna prava u Velikoj Britaniji , zadržala je ime Daimler. U ranim godinama, Daimler automobili su bili poznati po svojoj saradnji sa britanskom kraljevskom porodicom. Do 1950., glavno transportno sredstvo kraljeva i kraljica (i njihovih sinova i kćeri ) su  bili Daimler automobili. Predsednici država širom sveta takođe poseduju i koriste Daimler limuzinama.

Poznat model je 1953 Hooper bodie Empress model limuzine na DE24 šasiji. Empress model pristaje mnogim različitim šasijama uključujući Rols Rojs i Ostin tokom 1950-ih.

Zbog nesrećnog okolnosti sa transmisijom primarnog auto 1950te, Britanska Kraljevska porodica je počela da koristi u Rolls Roice motorna vozila. Danas, Majka Kraljica je jedini član kraljevske porodice koji se redovno vozi u Daimler-u, u zgodnoj crnoj DS420 limuzini sa njenom ličnom maskotom ugrađenom na haubi. Kraljevsko domaćinstvo ima pet DS420 limuzina u svojoj floti putničkih automobila. Za nedržavne prilikama kraljevska porodica se još uvek vozi u njima. Godine 1960., kompanija Jaguar je kupila Daimler za prestižnu marku koja se razvila među predsednicima država širom sveta, kapitenima industrije, i da, čak i rok zvezdama . Njihovi novi proizvodni kapaciteti bili su veliki bonus za Jaguara koji je tada prodavao sve automobile koje je mogao da proizvede.

Neposredno posle tog perioda i 6 narednih godina Dajmler je uživao priliku da prodaje svoje nove SP250 Dart sportske automobile protiv Jaguara. Sa prodrmavanjem britanske autoindustrije 1960tih došao je dodatak nekoliko uglednih imena u Jaguar/Daimler firmu, koja se sada zove „BMC“. Među njima su firmu Coachbuilding Vanden Plas, MG, Austin i Triumph. Nekoliko godina kasnije i sa ozbiljnim ekonomskim i problemima upravljanja, Jaguar izdvaja sebe, Daimler i Vanden Plas od drugih. Vanden Plas je dodeljen Daimler-u, jer su zajedno stvorili DS420 Limuzinu.

Od tada, većina Daimler automobili su jednostavno bili „označeno projektovana“ verzije tekuće proizvodnje Jaguar sedana. Glavne razlike između automobila i Jaguar Daimler automobila je prepoznatljiv Dajmler flauta rešetka, presvlake i stolarija. Zahvaljujući istoriji Daimler-a, verzije Daimler-a mogu biti skuplje u ponudi, sa nekoliko nekim izostavljenim opcijama.

Jedini zaista jedinstven model Damler-a od 1967.-1992. je DS420 Limuzina. Daimler verzije današnjih modela Jaguara su daleko najluksuznije,sa 12 cilindra su na vrhu dostupnih Jaguar sedana.

Nazad na Daimler modele.