Micro Cars

Micro Cars

Na putevima širom Evrope je bilo svega nekoliko mikro automobila pre 1940tih a posle Drugog svetskog rata postaje stvarno popularan. Tokom ovog perioda, mikro automobile su nazivali „ciklus“ automobilima. Ime „ciklus“ vozila proističe iz činjenice da su mnogo mali automobili tog vremena bili izgrađeni oko okvira motora.

Većina mikro automobila u Evropi je dizajniran i napravljen u Nemačkoj, zbog značaja zemlje u mehanici i industriji auto proizvodnje. Nekoliko prvih proizvođača mikro automobila u Nemačkoj bili su bivši proizvođači vojnih aviona među kojima su se nalazili i Messershmitt Heinkela. Mikro vozila su nastavila da stiču popularnost, a 1960te, najmanji mikro automobil ikada je dizajniran u obliku Peel P50.

Od tada, mnogi proizvođači su počeli da dizajniraju svoje verzije mikro automobila. U Japanu, postoji „Kei“ automobil koji predstavljaju smanjene verziju konvencionalnih automobila. Francuska ima „Voiturettes“ koji imaju tendenciju da budu dostupni samo u Francuskoj. „Bubble“ automobili, „City“ automobili, i „Smart“ vozila su stekli popularnost u Velikoj Britaniji i Evropi u poslednjih nekoliko godina. Nova vrsta mikro automobila tokom 1990-ih se susreće sa padom cena, kao i neke nekonvencionalno dizajnirani mikro automobili pušteni na tržište. 2009te Tato Nano, dizajniran od strane indijske kompanije implementiran je kao najjeftiniji na svetu mikro automobil.

Micro Cars modeli

 

Microcar MC1
MC1/MC2

Napiši komentar